Anders i hembyggd katamaran över Atlanten

Home » Aktuellt » Anders i hembyggd katamaran över Atlanten

By micke on May 8, 2017. No Comments

Anders Dicander som jobbat de senaste åren som marinero på Marina Rubicón på Lanzarote, har sagt upp sig och seglar just nu mot Australien. I februari kom han fram till Martinique;

— Under atlantseglingen gick en autopilot sönder efter en vecka och medan jag snickrade ihop ett vindroder styrde reservpiloten. Använde sedan vindrodret en vecka och reservpiloten 5 dagar, säger Anders.

Planen är att fortsätta över Curaçao, Panama och över Söderhavet fram till Australien dit Anders beräknar komma i november och då sälja sin egenbyggda katamaran.

Anders har haft Åke Matssons berömda Havsfidra Goodwin II och seglat henne över Atlanten två gånger och bott i den sex meter långa båten i många år medan han jobbat i marinan på Lanzarote. För ett par år sedan byggde han en katamaran (läs mer) i Sverige och började ett nytt seglarliv. Han säger att livet ombord på en katamaran är helt annorlunda jämfört med enskrovsbåtar;

— Många av dagarna under överseglingen rörde det sig mindre än ankringsplatsen i Las Palmas. Lämnade glas och flaskor på bordet under hela överseglingen.

Se en kort video Anders gjorde under överseglingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *