Säljes: Overseas 35

Home » Aktuellt » Säljes: Overseas 35

By micke on April 9, 2016. 2 Comments

svea_lp_receptionsbrygganOverseas 35 är en av de absolut bästa båtarna för långsegling i denna storlek som någonsin konstruerats i Sverige.

Overseas är en ’double-ender’ men med effektivare köl och frihängande roder på halv skädda. Skrovet (nummer 20 av 21 byggda) är byggt på Frisk&Ljung/Vallevikens varv, men inredningen aldrig avslutad på grund av sjukdom och vi köpte den i helt oanvänt skick och aldrig sjösatt förra hösten och seglade den över Nordsjön, Biscaya och över en del av Atlanten till Kanarieöarna och Las Palmas där en vinter i ljumna (svenska) sommartemperaturer har avnjutits. Las Palmas är dessutom billigt, cirka 5000 kr per halvår med el och vatten. Många svenska båtar i hamnen och ett tämligen aktivt socialt liv med vandringar och annat.

OverSeas35_konstrBåten kommer vi med saknad att prova att erbjuda till någon annan entusiastisk långseglare, då ett annat båtprojekt gör att vi tyvärr kan komma att behöva sälja denna för att finansiera den nya båten.

Båten var nästan färdigbyggd när den köptes, men det är fortfarande trälister och lite smågrejor som ska skruvas på plats. Vi skaffade nya segel, autopilot, livflotte, byggde elsystem (DC-DC laddningsystem från Ctek) och mycket annat. Men fortfarande en del smågrejor att fixa, men allt viktigt för att segla över Atlanten är på plats.

Båten har fina linjer, seglar mycket bra och får dessutom uppmärksamhet i hamnarna på grund av att den ser ut som en traditionell långseglare.

Handupplagd sandwichkonstruktion (20 mm Divinycell) i skrovet. Rullmast och rullgenua och med självslående kutterfock på inre förstaget. Segel från Sailmasters och Hamell Sails i Karlshamn.

Stadigt doghouse gör vakterna bekväma i skydd från väder och vind. Däck utan teak (vilket är bra i tropikerna) utan kan ges Treadmastermatta eller målas med halkskyddfärg. Vetus ankarspel, 100 meter helt ny 10 mm kalibrerad kätting och ett extrastort 20 kilos Spade-ankare (brukar bli bäst-i-test i amerikanska, engelska och franska båttidningar).

overseas_35_30juni_2015Motorn är en 42 hästars fyrcylindrisk Vetus, med rak axel med en Maxprop, flöjlande 3-bladig propeller. Dieseltank på ca 100 liter.

200 W solceller för Doghousetaket och Air Breeze vindgenerator med egen mast i aktern. Förberett för montering.

Förpiken har två kojer i olika höjd. Den ena 2,18 meter, men den andra bara 1,75 – för barn eller som stort förråd. Två långa soffor med ett fällbart bord mellan (här kan man lägga gäster), ett pentry på ena sidan med två hoar och gasspis med dubbla brännare och ugn (Techimpex). Toppöppnat kylfack med Waeco kompressor som är tillräcklig att ge frystemperaturer i boxen.

På motsatta sidan ett navbord med ståhöjd, en del förvaring och toalett. I aktern en dubbelkoj.

All inredning i mahogny och ask. Jämfört med en modern Beneteau eller Bavaria med bred akter är inredningen betydligt mindre.

Längd: 10,7 meter/35 fot Bredd: 3,25 m LVL: 8,75 m Djup: 1,7 m Vikt: ca 7 ton Motor: Vetus 42 hk.

2 Responses to Säljes: Overseas 35

 1. Tomas Fredholm   August 4, 2016 at 16:50

  Är 35:an till salu? Var finns den att besiktiga? Har du interiörfoton?
  MVH Tomas

  Reply
 2. Claes Benson   October 18, 2016 at 12:27

  Hi,
  Looks like a perfect design.
  Please coukd you send me some more info/photos?

  Brgrds/ Claes

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *