USB-laddare i sittbrunnen

Home » Aktuellt » USB-laddare i sittbrunnen

By micke on September 11, 2015. 5 Comments

imageVi håller fortfarande på att installera utrustning i Svea av Valleviken, vår nya Overseas 35 som inköptes för två månader sedan som en tappad sug på Gotland.

Just nu på varvet i Skillinge som hjälper oss med svets av akterpulpit, mantågsstöttefötter och ankarpeke (läs mer om det i annat inlägg).

USB-laddare i sittbrunnen

Det jag konstaterat är att vi påfallande ofta och ibland nästan desperat letar vägguttag för att ladda telefoner och surfplattor. Amerikanska Blue Sea Systems har, vad det verkar, en praktisk väderskyddad dubbel USB-laddare som också klarar den högre strömmen som en iPad behöver för att ladda. Har letat bland webbshopparna, men den verkar svår att hitta i Sverige (har mejlat och frågat Odelco som är huvudimportörer).

Engelska båttillbehörsfirman Piplers of Poole, verkar vara bästa inköpsplatsen så vitt jag har uppdagat hittills. Priset ligger runt 250 kronor plus frakt. Biligare i USA, men då kan man drabbas av moms och tull och då är det inte billigare längre. Det är lite grand som ett lotteri, om man vill ha lite extra spänning här i livet och tycker att trisslott aldrig ger något 😉

En laddare är praktisk i sittbrunnen, i vårt fall i skydd av dodgern (“hård sprayhood”) där vi sitter på vakt i skydd från det mesta av väder och vind och där vi ofta kommer att ha en vattentät surfplatta med sjökort för att kolla positionen. Vi har valt att inte ha nästan någon fast elektronik alls, utan sjökort finns på platta och backup i dator och översiktskort (+ almanacka/pilots).

5 Responses to USB-laddare i sittbrunnen

 1. Kjell Backudd   October 12, 2015 at 22:44

  Vad ska du med en laddare i sittbrunnen? Den kommer att rosta sönder av saltvattnet på Atlanten eller Karibien.

  Sätt den nere i ruffen!

  Erfarenhet från Kjell som du träffade i Las Palmas förra året.

  “Allt rostar”

  Reply
  • micke   October 14, 2015 at 20:36

   Hej Kjell

   Du har helt rätt – jag har nu monterat den på insidan av nedgångsluckan i skydd mot det mesta utan kanske när sittbrunnen fylls med vatten!

   Och jag köpte två för att ersätta den första om/när den rostar 🙂 Jag valde en billigare modell på Jula (test kommer i nästa PX) som bara kostade en 50-lapp jämfört med 270 kronor.

   Men viss skulle en behövas i sittbrunnen för att hålla surfplattan laddad, men de har så bra batterier att de håller ett helt dygn utan problem, eftersom den inte är aktiv hela tiden.

   //Micke

   Reply
 2. Niklas   October 16, 2015 at 14:01

  Jag har vanliga cigarettändarurtag både i ruff och sittbrunn. Sen är det bara att ta med sig såna billadarpluggar när man vil vara där ute, och om den tar slut köper man bara en ny.

  Reply
 3. micke   October 16, 2015 at 21:31

  En del billaddaradaptrar är väldigt dyra!

  Att USB-laddning håller på att bli en standard för mobiler och surfplattor är väldigt bra (och billigt!). Vi har några 12-voltsuttag av biltyp (“cigarettändaruttag”) men har ännu inte monterat dem, troligen gör vi inte det heller eftersom typen är på väg bort, åtminstone på den utrustning vi har ombord 🙂

  Micke

  Reply
 4. Roger   December 30, 2015 at 19:02

  http://holidayfritid.se/mobile/product.html/usb-laddare?category_id=136
  Här finns flera varianter…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *